ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Speakerul Igor Grosu a discutat cu comisarii europeni despre agenda parlamentară

17:18 | 05.07.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 5 iul. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut la Bruxelles întrevederi cu Comisarul european pentru vecinătate și extindere, Olivér Várhelyi, și cu Comisarul european pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira. Discuțiile s-au axat pe agenda parlamentară și pe reformele inițiate de autoritățile din Republica Moldova, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a vorbit despre prioritățile Moldovei pentru anul 2023, accentuând că una dintre ele este inițierea negocierilor pentru aderarea la Uniunea Europeană. „În prezent, implementăm recomandările Comisiei Europene și transpunem legislația europeană într-un ritm accelerat, iar sprijinul UE în acest proces este important”, a adăugat șeful Legislativului.

De asemenea, speakerul Igor Grosu a mulțumit pentru sprijinul oferit de partenerii europeni pe parcursul timpului: „Cu certitudine, alături de parteneri puternici, vom construi o Moldovă europeană”.

În perioada 3-5 iulie, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a efectuat o vizită oficială la Bruxelles. În cadrul acesteia, șeful Legislativului s-a întâlnit cu conducerea Parlamentului Regatului Belgiei. Programul vizitei a mai inclus întrevederi cu președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, cu Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, precum și cu mai mulți eurodeputați. De asemenea, speakerul s-a întâlnit cu un grup de cetățeni moldoveni stabiliți cu traiul în Belgia.

Foto: Parlament

img23005364

img23005364

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!