ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Doi moldoveni, aflați în căutare internațională, extrădați din Rusia

15:24 | 11.07.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 11 iul. /MOLDPRES/. Doi moldoveni, aflați în căutare internațională, au fost extrădați din Federația Rusă, informează MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General de Poliție, ofițerii de investigație, în conlucrare cu organele de drept ale Federației Ruse, au localizat și reținut doi moldoveni în Rusia. Este vorba de un bărbat de 68 de ani, originar din raionul Strășeni, anunțat în căutare pentru viol. Acesta în anul 2020 ar fi abuzat sexual o minoră de 11 ani.

În alt caz, este vorba de un bărbat de 33 de ani, originar din raionul Hâncești, anunțat în căutare pentru trafic de copii și proxenetism. Acesta este suspectat că în perioada decembrie 2014-ianuarie 2015, în municipiul Chişinău, împreună cu alte persoane, au recrutat o minoră pe care au exploatat-o sexual într-un apartament închiriat în capitală. Acesta plasa anunțuri pe diverse platforme de publicitate pentru recrutarea potențialilor clienți.

De asemenea, bărbatul este învinuit de faptul că în această perioadă, împreună cu alte persoane, a determinat mai multe tinere să presteze servicii sexuale în diverse apartamente din mun. Chișinău, închiriate de bărbat.

Ambele persoane au fost extrădate din Rusia în R. Moldova pe cale aeriană.

img23005512

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!