ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Rectorul USMF „Nicolae Testemițanu”, Emil Ceban, a fost apreciat cu titlul Doctor Honoris Causa al Universității „Aurel Vlaicu” din Arad

15:22 | 12.07.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 12 iul. /MOLDPRES/. Rectorul Universității de Stat de Medicină și Farmacie (USMF) „Nicolae Testemițanu”, profesorul Emil Ceban a fost apreciat cu titlul onorific Doctor Honoris Causa al Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, România, transmite MOLDPRES.

În cadrul evenimentului, rectorul Universității „Aurel Vlaicu”, Ramona Lile, a menționat că rectorul USMF „Nicolae Testemițanu”, profesorul Emil Ceban, are un rol deosebit de important în dezvoltarea învățământului și a cercetării științifice medicale. „Activitatea sa științifică, academică și managerială i-a adus recunoaștere la nivel european și internațional”, a spus Ramona Lile.

La rândul său, rectorul Emil Ceban a subliniat că prin acordarea acestui titlu este apreciată activitatea și performanțele întregii comunități academice a USMF „Nicolae Testemițanu”. Totodată, acesta a apreciat colaborarea dintre instituții. „Avem aceleași rădăcini și trecut istoric, cultură și personalități marcante, vorbim aceeași limbă. Mereu simțim suportul oferit de statul român țării noastre, mai cu seamă în această perioadă de preaderare la UE, fapt pentru care vă suntem profund recunoscători”, a spus rectorul.  

Emil Ceban este rector al USMF „Nicolae Testemițanu”, profesor universitar la Catedra de urologie și nefrologie chirurgicală, președinte al Consiliului Rectorilor din R. Moldova, membru corespondent al Academiei de Științe a Moldovei, președinte al Consiliului consultativ de sănătate publică de pe lângă prim-ministrul R. Moldova și președinte al Uniunii Medicale Balcanice din R. Moldova.

Foto: USMF „Nicolae Testemițanu”

img23005559

img23005559

img23005559

img23005559

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!