ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moldova va primi 60 milioane de dolari pentru modernizarea școlilor

12:07 | 31.07.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 31 iul. /MOLDPRES/. Banca Mondială va oferi Republicii Moldova asistență financiară, sub formă de grant și de împrumut, în valoare de aproape 60 milioane de dolari pentru modernizarea sistemului de învățământ. Deputații au ratificat astăzi trei acorduri în acest sens, comunică MOLDPRES.

Astfel, Banca Mondială va oferi Republicii Moldova granturi în valoare totală de 19,8 milioane de dolari și un împrumut de 40 de milioane de dolari. Banii vor fi utilizați pentru sporirea calității educației pentru copii, elevi și studenți prin crearea unor medii de învățare sigure, moderne și adaptate la necesități. De asemenea, vor fi construite trei licee noi și reabilitate 15 școli și 15 grădinițe. Alte 200 de școli vor primi bani pentru modernizare.

Acordurile vor fi implementate în perioada 2023-2027. 

Foto simbol

img23006071

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!