ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Republica Moldova se desfășoară exercițiul multinaţional combinat „Scutul de Foc / Rapid Trident 2023”

08:50 | 12.09.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 12 sep. /MOLDPRES/. La Centrele de instruire ale Armatei Naționale a fost dat start exercițiului multinaţional combinat „Scutul de Foc/Rapid Trident — 2023”, cu participarea a circa 500 de militari. Exercițiul se va desfășura până la data de 22 septembrie, comunică MOLDPRES. 

În cadrul exercițiului, militarii moldoveni, români și americani vor executa trageri de luptă din armamentul de infanterie şi sisteme de artilerie, pe timp de noapte şi zi, cu implicarea unităților de tehnică din dotarea Armatei Naționale.

Potrivit Ministerului Apărării, în perioada desfășurării exercițiului vor avea loc deplasări ale unităților de tehnică militară pe traseele din țară, iar toate măsurile de siguranță necesare în timpul antrenamentelor, care se vor desfășura inclusiv pe drumurile naționale, vor fi respectate fără a perturba activitatea publică.

Ministerul recomandă cetățenilor să respecte condițiile de acces în apropierea centrelor de instruire ale Armatei Naționale pe durata exercițiilor și să fie vigilenți pentru evitarea răspândirii informațiilor false pentru a preveni dezinformarea.

Foto: Ministerul Apărării

img23007118

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!