ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

DOC Modificările operate la Codul cu privire la știință și inovare au fost publicate în Monitorul Oficial

09:48 | 14.09.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 14 sep. /MOLDPRES/. Decretul de promulgare și legea pentru modificarea Codului cu privire la știință și inovare al Republicii Moldova au fost publicate în Monitorul Oficial și au intrat în vigoare, comunică MOLDPRES.

Documentul prevede crearea Consiliului Consultativ pentru Știință și Tehnologie, care va oferi consultanță autorității administrației publice centrale, responsabilă de elaborarea politicilor în domeniile cercetării și inovării, pentru dezvoltarea și finanțarea sistemului de cercetare și inovare. Din componența Consiliului vor face parte reprezentanți ai organelor centrale de specialitate ale statului, precum și personalități științifice recunoscute la nivel național și internațional.

O altă prevedere a documentului se referă la finanțarea instituțională în domeniile cercetării și inovării. Astfel, de finanțare instituțională vor putea beneficia organizațiile de drept public din domeniile cercetării și inovării, inclusiv instituțiile de învățământ superior publice, pentru menținerea și dezvoltarea infrastructurii publice din domeniile cercetării și inovării și pentru cheltuielile de personal. Finanțarea urmează a fi corelată cu resursele umane, infrastructura de cercetare și performanța instituțională.

Prezenta lege intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova. Guvernul, în termen de 6 luni de la data publicării prezentei legi, va aduce actele sale normative în concordanță cu prevederile acesteia.

Sursa: monitorul.gov.md

img23007188

img23007188

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!