ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O zonă din oraşul Ocniţa a fost revitalizată cu susţinerea statului

11:36 | 21.09.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 21 sep. /MOLDPRES/. În orașul Ocnița au fost finalizate lucrările de construcție în cadrul unui proiect de revitalizare urbană, finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL) și implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, transmite MOLDPRES.

Ieri, ADR Nord a desfășurat recepția la terminarea lucrărilor proiectului de revitalizare a orașului Ocnița. Reprezentanți ADR Nord, autoritatea locală, antreprenorul care a executat lucrările de revitalizare urbană și reprezentanți ai serviciilor de verificare au analizat calitatea lucrărilor executate. Antreprenorul urmează să ia în considerare observațiile documentate de către membrii comisiei de recepție.

În urma implementării proiectului de revitalizare urbană, la Ocnița a fost creată o zonă de recreere prin amenajarea și repararea zonei istorico-arhitecturale din perimetrul străzilor 50 ani ai Biruinței și Sindicatelor. Totodată, la clădirea istorică de pe str. Sindicatelor nr. 1 a fost demontat și reconstruit acoperișul și s-au  montat canale de ventilare. De asemenea, a fost reabilitat un drum istoric, a fost construit trotuar, s-au  instalat borduri la trotuare și borduri la drum etc.

Valoarea proiectului de revitalizare a orașului Ocnița, „Păstrăm trecutul pentru viitor – Reabilitarea patrimoniului istoric al orașului Ocnița pentru generațiile viitoare”, constituie 5,6 milioane de lei (280 mii de euro), alocate din sursele FNDRL. Contribuția Primăriei orașului Ocnița reprezintă 10% din suma alocată. Lucrările au fost executate în perioada iunie 2022-august 2023.

Foto: ADR Nord

img23007388

img23007388

img23007388

img23007388

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!