ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Scriitorul Ion Druță va fi înmormântat la Soroca, lângă Lumânarea Recunoștinței

13:35 | 30.09.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 30 sep. /MOLDPRES/. Regretatul scriitor Ion Druță va fi înmormântat luni, 2 octombrie, la Soroca, lângă Lumânarea Recunoștinței. Ministerul Culturii a anunțat astăzi programul funeraliilor, elaborat în conformitate cu testamentul scriitorului, transmite MOLDPRES. 

Astfel, ceremonia funerară va avea loc luni, 2 octombrie, la Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, între orele 09:00 - 11:00. Ulterior, cortegiul funerar se va îndrepta spre Soroca, acolo unde va avea loc slujba religioasă. Înmormântarea este programată pentru ora 14.30.

Totodată, Ministerul Culturii anunță că va omagia memoria și contribuția maestrului Ion Druță la dezvoltarea literaturii și culturii române, prin organizarea unei serii de evenimente speciale, inclusiv o expoziție retrospectivă, spectacole teatrale și publicarea unei ediții aniversare a operei sale.

Ziua de 2 octombrie a fost declarată, prin decret prezidențial, drept zi de doliu național, în semn de profundă tristețe cauzată de decesul prozatorului, dramaturgului și eseistului Ion Druță.

Prozatorul, dramaturgul și eseistul Ion Druță, Scriitor al Poporului, membru de onoare al Academiei Române și membru titular al Academiei de Științe a Moldovei, s-a stins din viață joi, 28 septembrie, la vârsta de 95 de ani. Regretatul scriitor a lăsat prin testament să fie înmormântat la baștină, iar autoritățile de Chișinău au dat asigurări că vor acorda tot sprijinul necesar în acest sens.

img23007648

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!