ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Deținuții care au evadat din Penitenciarul din Goian, au fost reținuți

14:15 | 01.10.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 1 oct. /MOLDPRES/. Deținuții care noaptea trecută au evadat din Penitenciarul pentru minori din satul Goian, au fost reținuți, transmite MOLDPRES.

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a anunțat că deținuții au fost reținuți astăzi, la orele 13:20, în municipiul Chișinău.

Potrivit inspectoratului General al Poliției (IGP), în timpul reținerii, adolescenții au opus rezistență și a fost nevoie de aplicarea mijloacelor speciale.

Administrația Penitenciarului din Goian a anunțat în dimineața zilei de astăzi că trei deținuți au evadat. Aceștia au vârstele cuprinse între 16 și 18 ani. „Cei trei deținuți au atacat supraveghetorul de la post, deposedându-l de cheile speciale și părăsind blocul de regim. Aceștia au escaladat edificiile de pază ale instituției, care la moment se află în proces de reconstrucție capitală”, a precizat ANP.

Pentru fapta săvârșită, persoanele deținute pot fi atrase la răspundere penală și riscă o pedeapsă de până la șase ani privațiune de libertate.

Foto: IGP

 

img23007658

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!