ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moldova va primi peste 34 de milioane de euro din partea Norvegiei

11:33 | 06.10.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 6 oct. /MOLDPRES/. Guvernul Norvegiei va acorda țării noastre un grant în valoare de 34 de milioane de euro, prin intermediul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Membrii Comisiei parlamentare politică externă și integrare europeană au aprobat avizul pentru inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului de grant dintre țara noastră și BERD, comunică MOLDPRES.

Banii vor fi folosiți pentru achiziționarea de gaze naturale și suplinirea stocurilor, precum și pentru diversificarea furnizorilor și surselor de aprovizionare cu resurse energetice.

Anterior, Guvernul Republicii Moldova și Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare au semnat un acord de împrumut, în valoare de 300 de milioane de euro, în vederea realizării proiectului „Securitatea Furnizării Gazelor Naturale”.

Foto simbol

img23007844

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!