ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Săptămâna începe cu vreme rece, care treptat se va încălzi până la 25 °C

15:27 | 09.10.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 9 oct. /MOLDPRES/. Săptămâna a început cu temperaturi răcoroase, care treptat vor creşte spre a doua jumătate a perioadei, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS).

Conform meteorologilor, până miercuri, în ţară se vor înregistra maxime termice de 20 de grade Celsius. Noaptea, mercurul termometrelor va coborî până la 3 grade.

De joi, 12 octombrie, temperaturile treptat vor creşte, astfel încât la sfârşitul săptămânii vom avea până la 25 de grade Celsius, ziua, şi în jur de 10 grade, noaptea. Precipitaţii nu se prevăd, iar cerul va fi variabil, periodic însorit.

De asemenea, Serviciul Hidrometeorologic de Sta a anunţat, pentru perioada 9-11 octombrie, Cod Galben de îngheţuri. Potrivit meteorologilor, temperaturile la suprafața solului pot ajunge între -1°C și -5°C, iar în aer, în anumite zone, se vor situa între -1°C și -2°C. Până la 15 octombrie este în vigoare şi avertizarea de pericol de incendiu.

În caz de Cod Galben, condiţiile vremii sunt potenţial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate sunt obişnuite pentru teritoriul ţării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activităţi socio-economice.

Foto: SHS

img23007914

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!