ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul din Tulcea va prezenta un spectacol la Chișinău

14:48 | 26.10.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 26 oct. /MOLDPRES/. Un spectacol intitulat ”Caii la fereastră” de Matei Vișniec, în regia lui Vitalie Drucec va prezenta vineri, 27 octombrie, la ora 18.30, Teatrul ”Jean Bart” din Tulcea, România, pe scena Teatrului Național ”Satiricus I.L. Caragiale”, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru FESTIS, ediția a VI-a, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, piesa „Caii la fereastră”, care a fost scrisă în 1985 de dramaturgul Matei Vișniec, este ca o prelungire a teatrului absurdului social, fiind o piesă în care autorul demască manipularea indivizilor prin marile idei. Este o piesă foarte actuală și prin prisma războiului din Ucraina, cu teme neașteptate, inedite, unele codificate și cu foarte multă poezie. 

Spectacolul este despre uciderea personalității în oameni, despre absurdul războiului din secolul XXI. Distribuția: Mihai Gălățan, Irina Naum și Cristi Naum.

În aceeași zi, la ora 18.30, Teatrul Național ”Eugene Ionesco” va oferi publicului spectacolul ”Gaițele”, comedie tragică de Alexandru Kirițescu, în regia lui Petru Vutcărău, iar la 19.00, Teatrul ”Luceafărul” – spectacolul ”Mama” de Dumitru Acriș, după textul autoarei Asya Voloșina și Teatrul ”Geneza Art”, la ora 19.00, la Centrul ”Mediacor” – premiera spectacolului ”Surorile Boleyn & Elisabeta” în regia Danielei Burlaca.

img23008454

img23008454

img23008454

img23008454

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!