ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În ziua alegerilor, observatorii acreditați vor putea semnala încălcările pe www.observator.cec.md

15:04 | 02.11.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 2 nov. /MOLDPRES/. Observatorii acreditați pentru alegerile locale generale vor putea semnala, în regim online, încălcările comise în secția de votare în ziua scrutinului. Sesizările depuse prin intermediul paginii www.observator.cec.md vor fi recepționate și examinate de către reprezentanții organele electorale, informează MOLDPRES.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale (CEC), membrii consiliilor electorale de circumscripție electorală și ai birourilor electorale ale secțiilor de votare au fost instruiți privind utilizarea instrumentului cu privire la depunerea și soluționarea sesizărilor prin intermediul SIAS „Alegeri” – modulul „Observatorii”.

Modulul „Observatorii” permite optimizarea procesului de înregistrare a observatorilor acreditați atât de CEC, cât și de organele ierarhic inferioare, oferă o evidență unică a legitimațiilor, prin prelucrarea centralizată a informațiilor necesare procesului de acreditare a observatorilor și înregistrare a interpreților. Modulul este integrat cu celelalte module ale SIAS „Alegeri”, inclusiv cu Registrul de Stat al Alegătorilor, fapt ce permite verificarea automată a identității persoanelor propuse pentru acreditare.

Pentru alegerile locale generale din 5 noiembrie curent, CEC a acreditat peste 1 500 de observatori.

img23008730

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!