ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Dorin Recean a discutat cu directorul biroului Europa a Agenției Organizației Națiunilor Unite pentru refugiați

18:19 | 22.11.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 nov. /MOLDPRES/. Integrarea refugiaților ucraineni în societate, încadrarea lor în câmpul muncii și asigurarea confortului necesar pentru mame și copii au fost câteva din subiectele discutate de prim-ministrul Dorin Recean în cadrul unei întrevederi oficiale cu directorul biroului pentru Europa a Agenției Organizației Națiunilor Unite pentru refugiați (UNHCR), Philippe Leclerc, transmite MOLDPRES.

Potrivit Direcţiei comunicare și protocol a Executivului, premierul Dorin Recean a mulțumit UNHCR pentru eforturile de susținere a refugiaților din Moldova și pentru implicarea constantă în soluționarea provocărilor generate de războiul din Ucraina. 

„Suntem mândri de oamenii Moldovei, unii dintre care și astăzi mai găzduiesc refugiați și chiar i-au făcut parte a familiei lor. Continuăm să avem grijă de cei circa 80 de mii de cetățeni fugiți din calea războiului și să le asigurăm confortul necesar. Prioritatea noastră curentă este să integrăm copiii în școli și grădinițe, iar părinții să-și găsească un loc de muncă”, a spus șeful Executivului, Dorin Recean.  

La rândul său, Philippe Leclerc a exprimat recunoștință, în numele întregii echipe a UNHCR, pentru acțiunile întreprinse de autoritățile de la Chișinău în gestionarea situației umanitare a refugiaților, dar și pentru bunăvoința și ospitalitatea de care au dat dovadă cetățenii Republicii Moldova.   

„Moldova este un exemplu bun de arătat întregii lumi. Vom continua să susținem eforturile Guvernului. Suntem siguri că refugiații vor reuși să se integreze în societate și chiar să contribuie la dezvoltarea economică a țării”, a declarat șeful biroului pentru Europa a UNHCR, Philippe Leclerc. 

img23009452

img23009452

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!