ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

IGP: Toate drumurile din țară sunt accesibile

10:23 | 26.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 26 nov. /MOLDPRES/. Toate drumurile din țară sunt accesibile și se circulă în condiții de iarnă. În acest context, polițiștii au prezentat mai multe recomandări pentru șoferi pentru a circula în siguranță, informează MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției (IGP), în țară nu sunt trasee blocate. Totodată, pentru siguranţa cetăţenilor, oamenii legii recomandă acestora să evite pornirea la drum lung.

„Dacă totuși sunteți nevoit, înainte de plecare asigurați-vă că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar mașina este echipată corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă”, a comunicat IGP.

Totodată, din cauza viscolului, starea drumurilor se poate schimba brusc. „Dacă circulați prin zone afectate de zăpadă nu staționați pe trasee, pentru a permite intervenţia utilajelor de deszăpezire. În cazul unui blocaj în trafic, pentru a evita riscul înzăpezirii în câmp, nu continuaţi deplasarea şi alegeţi să vă retrageţi în localități. La fel, circulați cu viteză redusă, evitați manevrele neasigurate, în special depășirile, și respectați distanța dintre mașini”, a precizat IGP.

De asemenea, polițiștii au îndemnat părinții să aibă grijă de copii. Este important ca aceștia să nu se joace pe drumurile publice. Dacă ies la săniuș, maturii trebuie să le fie alături și să-i monitorizeze în permanență.

În cazul în care vă aflați într-o dificultate, sesizați cel mai apropiat echipaj de poliție sau apelați la numărul 112.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunţat, pentru perioada 25-26 noiembrie, Cod galben şi portocaliu de condiţii complicate ale vremii.

img23009555

img23009555

img23009555

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!