ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Persoanele cu antecedente penale nu vor putea presta servicii de pază

11:01 | 29.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 29 nov. /MOLDPRES/. Persoanele care au antecedente penale nu vor putea fi încadrate în activitatea particulară de pază sau de detectiv. Un proiect de lege care prevede acest lucru a fost examinat astăzi de Comisiei parlamentară securitate națională, apărare și ordine publică, comunică MOLDPRES.

Proiectul are scopul executării prevederilor unei Hotărâri a Curții Constituționale. Astfel, se propune modificarea Legii privind activitatea particulară de detectiv și de pază.

Până în prezent, în Legea privind activitatea particulară de detectiv și de pază era stipulat că persoanele condamnate pentru comiterea cu intenție a unor infracțiuni nu pot fi încadrate în acest tip de activitate.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!