ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

18 obiecte explozive și 522 de cartușe au fost nimicite de geniști în luna noiembrie

15:41 | 04.12.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 4 dec. /MOLDPRES/. Pe parcursul lunii noiembrie, geniștii Armatei Naționale au executat 14 misiuni de deminare în urma cărora au fost depistate și nimicite 18 obiecte explozive și 522 de cartușe pe întreg teritoriul țării, comunică MOLDPRES.

Potrivit ofițerului superior din cadrul Serviciului Geniu, Ivan Cornegruţa, în perioada respectivă, geniștii militari au intervenit în raioanele: Dubăsari, Florești, Șoldănești, Lipcani, Căușeni, Orhei, Criuleni, Anenii Noi și Leova. 

Sursa a menționat că toate obiectele explozive datau din perioada celui de-al Doilea Război Mondial și au fost distruse în condiţii de maximă securitate.

Conform datelor Ministerului Apărării, de la începutul anului au fost îndeplinite 157 de misiuni de deminare, în urma cărora au fost nimicite 984 de obiecte explozive de diferite tipuri și 13 031 de cartușe.

img23009833

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!