ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prețul benzinei scade tot mai mult spre nivelul minim înregistrat în acest an

10:14 | 08.12.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 8 dec. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) constată că prețurile de comercializare cu amănuntul a carburanților în Republica Moldova au continuat tendința descrescătoare, diminuându-se pe parcursul săptămânii curente cu încă 41 de bani per litru la benzină și 39 de bani per litru la motorină, transmite MOLDPRES.

Potrivit ANRE, micșorările au loc pe un fundalul de scădere a cotațiilor Platts, care au coborât la cel mai scăzut nivel din ultimele 12 luni la benzină și ultimele cinci luni la motorină. În consecință, prețul actual la benzină este cu doar 14 bani mai mare decât nivelul minim din acest an, înregistrat în luna mai.

În aceste condiții, pentru următoarele trei zile, ANRE a anunțat un preț maxim pentru benzina COR 95 de 23 de lei și 10 de bani per litru, în scădere cu 13 bani. Totodată, motorina va fi comercializată cu cel mult 21 de lei și 29 bani per litru, prețul fiind mai mic cu 12 bani.

 

img23009983

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!