ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Anca Dragu a fost numită în funcția de guvernator al BNM

16:58 | 22.12.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 22 dec. /MOLDPRES/. Anca Dragu a fost numită în funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei (BNM). Un proiect de hotărâre în acest sens a fost adoptat astăzi de Parlament, cu 58 de voturi, informează MOLDPRES.

Deputații au remarcat că Anca Dragu are o experiență importantă în sectorul financiar-bancar și în politici publice și aderare la UE. Aceasta a lucrat mai mult de 15 ani în cadrul Băncii Naționale a României și al Fondului Monetar Internațional și a fost ministru al finanțelor publice în Guvernul României. În 2020 a fost aleasă președinte al Senatului României.

Anca Dragu a fost numită în funcția de guvernator al BNM pe un termen de 7 ani. Hotărârea intră în vigoare la data adoptării

Fotoliul de guvernator BNM a rămas vacant aseară, după ce Octavian Armașu a fost revocat din acest post de Legislativ.

img23010407

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!