ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un bărbat din Ialoveni a ajuns la spital cu arsuri după ce a utilizat o butelie de gaz

10:41 | 03.01.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 3 ian. /MOLDPRES/. Un bărbat în vârstă de 50 de ani s-a ales cu arsuri în timpul utilizării necorespunzătoare a unei butelii conectate la un aragaz. Cazul a fost înregistrat în seara zilei de 2 ianuarie într-o casă de locuit din satul Ruseștii Noi, raionul Ialoveni, comunică MOLDPRES.

Potrivit  IGSU, proprietarul locuinței s-a ales cu arsuri parțiale în regiunea feței și pe mâini, în timp ce încerca să aprindă aragazul din locuință care era conectat la o butelie de gaz. Flacăra a izbucnit din cauza unei scurgeri de gaz de la reductorul buteliei. Incendiu în locuință nu s-a produs, iar bărbatul a fost preluat de serviciul asistență medicală urgentă și transportat la spitalul raional.

În acest context, IGSU îndeamnă repetat cetățenii să respecte regulile de securitate, în vederea evitării situațiilor de risc cauzate de exploatarea necorespunzătoare a buteliilor de gaz și a instalațiilor conectate la gaze naturale.

Oamenii sunt rugați să păstreze buteliile de gaz în exteriorul locuințelor, să le alimenteze doar cu combustibilul pentru care sunt destinate, precum și să verifice sistematic instalațiile conectate la gaze și utilizate în case și gospodării. De asemenea, încăperile unde sunt instalate astfel de utilaje trebuie să fie aerisite pentru evitarea intoxicațiilor.

img24000030

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!