ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Dumitru Obadă este noul președinte al CSP

15:05 | 03.01.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 3 ian. /MOLDPRES/. Dumitru Obadă a fost ales astăzi în funcția de președinte al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) cu votul a 9 membri ai consiliului, comunică MOLDPRES.

Acesta a fost ales în ședință închisă pentru un mandat de doi ani.

Fostul agent guvernamental al R. Moldova în fața Curții Europene a Drepturilor Omului (CtEDO) Dumitru Obadă a fost singurul candidat care a depus cerere pentru a ocupa funcția de președinte al CSP.

Anterior, Dumitru Obadă a deținut funcția de procuror-șef al Secției analiză criminologică, avizare și propuneri de legiferare din cadrul Direcției politici, reforme și protecția intereselor societății a Procuraturii Generale. De asemenea, a activat în Procuratura Anticorupție.

img24000043

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!