ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Comisiei Naționale a Pieței Financiare

13:37 | 17.01.2024 Categorie: Comunicate

Decizii ale Consiliului de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare  

Chişinău, 17 ian. /MOLDPRES/. În cadrul ședinței din 16 ianuarie 2024, Consiliul de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare a aprobat o serie de decizii aferente pieței de capital, inter alia:

I. Autorizare:

* Înregistrarea în Registrul emitenților de valori mobiliare a dărilor de seamă privind:

- rezultatele emisiunii suplimentare de acțiuni ale  companiei „DRUM-9” SA, în sumă de 48 250 lei, în număr de 4 825 acțiuni ordinare nominative, din contul mijloacelor bănești. Capitalul social al societății după majorare va constitui 600 000 lei, divizat în 60 000 de acțiuni ordinare nominative de clasa I, cu valoarea nominală de 10 lei.

- restructurarea emisiunilor anterioare de valori mobiliare plasate de compania „EXIMOTOR” SA, prin mărirea valorii nominale a unei acțiuni ordinare nominative de la 1 leu la 30 lei, și majorarea capitalului social cu 580 000 lei, din contul capitalului propriu. Capitalul social al societății după restructurare și majorare va constitui 600 000 lei, divizat în 20 000 de acțiuni ordinare nominative de clasa I, cu valoarea nominală de 30 lei.

II. Supraveghere:

* Aprobarea rezultatelor controlului complex privind respectarea de către „SOLIDITATE” SA a cadrului normativ aferent domeniului pieței de capital, pentru perioada de activitate 01.11.2020 - 01.11.2023. Autoritatea de supraveghere a prescris societății respective să se conformeze prevederilor cadrului normativ în vigoare și să remedieze încălcările constatate în actul de control.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!