ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ianuarie îşi ia adio cu temperaturi generoase

16:12 | 29.01.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 29 ian. /MOLDPRES/. Săptămâna curentă a început cu vreme blândă care se va menţine și în continuare, potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), transmite MOLDPRES.

Conform meteorologilor, în ultimele zile de ianuarie, în ţară se vor înregistra, ziua, până la 8 grade Celsius. Totodată, nopţile încă rămân a fi geroase, mai ales în nordul ţării, unde se aşteaptă până la minus 9 grade Celsius.

Spre finele săptămânii, vremea se va încălzi cu câteva grade. De asemenea, în raioanele de nord, la finele perioadei de referinţă sunt posibile ploi cu lapoviţă slabă.

Potrivit SHS, în luna ianuarie din acest an, pe teritoriul ţării a fost înregistrat următorul regim termic şi pluviometric: temperatura medie lunară a aerului - peste valorile normei (norma fiind de -2..-4°C); cantitatea precipitațiilor, apropiată de mediile multianuale (norma fiind de 25-40 mm).

img24000605

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!