ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Legislativului a avut o întrevedere cu șefa diplomației canadiene

18:27 | 30.01.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 30 ian. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, s-a întâlnit astăzi cu ministrul de Externe al Canadei, Mélanie Joly, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

În cadrul întrevederii, Igor Grosu a menționat că, Canada este un mare susținător al parcursului european al țării noastre, dar și al Ucrainei, fapt pentru care i-a mulțumit ministrului de Externe, Mélanie Joly în discuția pe care au avut-o la Parlament.

Totodată, oficialii au vorbit și despre cum putem avansa pe cooperarea bilaterală și consolidarea diplomației parlamentare: „Expertiza, instruirile și asistența de care beneficiem din partea Canadei este importantă în dezvoltarea sectorului de apărare și de securitate națională”. În context, mulțumind pentru că autoritățile canadiene s-au aliniat altor țări europene și au impus sancțiuni contra oligarhilor moldoveni, Igor Grosu a spus: „Este o dovadă în plus că reforma justiției și lupta cu corupția înaintează”.

De asemenea, un alt subiect a vizat și comunitatea noastră de moldoveni și s-a convenit să fie aprofundată această cooperare în beneficiul cetățenilor noștri.

img24000640

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!