ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Zece cupluri au ales să-şi oficieze căsătoria de Dragobete

11:50 | 24.02.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 24 feb. /MOLDPRES/. Zece cupluri au ales astăzi, când în cultura şi tradiţiile româneşti este celebrată sărbătoarea iubirii „Dragobetele”, să-şi oficieze căsătoria, transmite MOLDPRES cu referire la Agenţia Servicii Publice (ASP).

„Pe 24 februarie 2024, zece cupluri au ales să-şi unească destinele prin oficierea căsătoriei la organele de stare civilă. În anul trecut, pe aceeaşi dată, serviciile stare civilă au înregistrat 49 de căsătorii”, indică ASP.

Totodată, sursa citată a prezentat informaţia cu privire la prenumele atestat în actele de stare civilă, care semnifică „Dragostea”: Dragostea – 2 persoane, Dragostița – 1 persoană,  Drăgostiţa – 2 persoane, Dragostina – 15 persoane, Drăgostina – 2 persoane, Dragostin – 8 persoane, Drăgostin – 1 persoană, Liubovia – 19 persoane, Liubovi – 9307 persoane, Liubov – 5837 de persoane, Liuba – 6936 de persoane.

Dragobetele este celebrat pe 24 februarie și reprezintă sărbătoarea românească a iubirii. Despre Dragobete se spune că a fost fiul babei Dochia, un tânăr extrem de chipeș și pasional, fiind considerat cel care oficia în cer „nunta” tuturor animalelor. Ulterior, s-a considerat că el era și cel care lega relațiile între oameni. De aceea, Dragobete este în tradiția populară ocrotitorul iubirii și cel care aduce noroc îndrăgostiților.

img24001366

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!