ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ucraina a semnat acorduri bilaterale de securitate cu Italia și Canada

08:50 | 25.02.2024 Categorie: Externe

Kiev, 25 feb. /MOLDPRES/. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat sâmbătă că a semnat acorduri bilaterale de securitate cu Canada şi Italia, ai căror şefi de guverne s-au aflat la Kiev, pentru a-şi exprima susţinerea faţă de Ucraina la doi de la invazia rusă, în contextul în care Kievul încearcă să-şi consolideze alianţele în Occident, relatează AFP, preluat de news.ro și MOLDPRES.

”În prezent Ucraina este în mod clar mai puternică decât acum doi ani”, când a început războiul, scrie pe Telegram şeful statului ucrainean, salutând încheierea cu Canada a unui acord de securitate care consolidează poziţia poporului nostru, mai ales a militarilor noştri”.

Volodimir Zelenski i-a mulțumit premierului canadian Justin Trudeau, care se află într-o vizită la Kiev.

Biroul premierului canadian a anunţat că acordul ”detaliază angajamente-cheie pe termen lung ale Canadei de a continua să susţină Ucraina”.

Canada urmează să furnizeze Ucrainei, în 2024, un ajutor financiar şi militar în valoare de aproximativ 2,2 miliarde de dolari, anunţă Guvernul canadian.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat anterior că a semnat un acord bilateral de securitate cu Italia, a cărei şefă de Guvern se află de asemenea la Kiev.

”Acest document pune bazele solide ale unui parteneriat de securitate pe termen lung între Ucraina şi Italia”, a salutat el.

Ucraina a semnat deja acorduri de acest fel cu mai multe ţări din Europa, inclusiv cu Regatul Unit, Germania şi Franţa.

 

img24001371

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!