ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

IGP: 1 153 de pietoni au fost amendați pentru că au traversat neregulamentar strada

13:40 | 28.02.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 28 feb. /MOLDPRES/. În perioada 12 - 25 februarie curent 1 153 de pietoni au fost amendați pentru că au traversat neregulamentar strada. Totodată, 1 070 de șoferi au fost sancționați pentru că nu au acordat prioritate persoanelor, informează MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției (IGP), sancțiunile au fost stabilite în timpul operațiunii „Pietonul”. Măsura a avut scopul de a informa cetățenii despre importanța respectării Regulamentului Circulaţiei Rutiere și riscul la care pietonii se expun atunci când traversează strada neregulamentar.

În acest context, persoanele sunt îndemnate să nu traverseze strada în afara trecerilor pietonale; pe timp de noapte să poarte haine cu elemente reflectorizante şi să aprindă bliţ-ul telefonului mobil pentru a fi vizibili. 

De la începutul anului curent, s-au produs 91 de accidente rutiere grave cu implicarea pietonilor, în urma cărora 15 persoane au decedat, iar 77 au suferit traumatisme.

img24001454

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!