ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul „Geneza Art” va prezenta un spectacol de Daniela Burlaca

13:07 | 30.04.2024 Categorie: Cultură

Chişinău, 30 apr. /MOLDPRES/. La Teatrul „Geneza Art” va avea loc miercuri, 1 mai, la ora 19.00, spectacolul „ZACS - Ziua așteptării căsătoriei sacre”, în regia Danielei Burlaca, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Daniela Burlaca a menționat că „ZACS” este o comedie grotescă, cu situații diverse și pline de umor, despre o mireasă care așteaptă și un mire care nu vine. „ZACS” este o reflecție a societății anilor ‘90 cu reverberații în actualitate. Un spectru de relații clasice familiale, în care ne oglindim regăsindu-ne. 21 de caractere într-un delir nupțial. În ce măsură se întâmplă acest lucru, vă lăsăm să descoperiți singuri într-un spectacol care propune o viziune regizorală surprinzătoare”, a precizat Daniela Burlaca. În spectacol sunt antrenați actorii Cristina Trînbaci, Nicu Țurcanu, Cristian Perepeliuc, Victoria Botnar, Mihai Bordian, Viorel Cozma, Iurie Gologan, Alexandrina Gologan și Ilie Ștefanesa.

În aceeași zi, la ora 18.00, Teatrul Național ”Mihai Eminescu”  readuce în scenă  spectacolul ”August” de dramaturgul american Tracy Letts. Potrivit organizatorilor, “August: Osage County” de Tracy Letts este un text sfidător și tulburător, un titlu ce deține un Premiu Pulitzer și un celebru antecedent cinematografic cu două nominalizări la Oscar în palmares. Tracy Letts este unul din cei mai cunoscuți dramaturgi americani, autor de scenarii de film, actor de teatru și film, figură proeminentă a teatrului american contemporan.

Joi, 2 mai, la ora 18.00 Teatrul Național ”Mihai Eminescu” își așteaptă publicul la spectacolul ”Joisărbătoare” de Katalin Thuroczy, regie și scenografie de Slava Sambriş (traducere - Anamaria Pop).

Potrivit lui Slava Sambriș, piesa, semnată de un dramaturg ungar, este o tragicomedie despre conflicte dintre generații. ”Sper să se regăsească publicul în diferite situații, discuții, ideologii, care se ciocnesc la un moment dat și creează conflict. Avem un spațiu plin de amintiri, de poze, trecute prin diverse perioade istorice. Acest text m-a impresionat și prin faptul că Ungaria are același parcurs istoric, ca și al nostru. Au trecut și ei prin perioada nazistă, cea comunistă, prin perioada așa-zisei libertăți. Au avut același conflict, o legătură strânsă cu cultura rusească. E un text localizat spațiului moldovenesc”, a  subliniat regizorul.

În aceeași zi, la ora 19.00, Teatrul ”Geneza Art” va oferi publicului spectacolul ”TOC” de dramaturgul, actorul și omul de televiziune francez Laurent Baffie, în regia Danielei Burlaca.

Potrivit organizatorilor, ”TOC” spune povestea a șase pacienți cu tulburări obsesiv compulsive (TOC) care se întâlnesc în sala de așteptare a unui faimos psihoterapeut. Cum acesta întârzie, cei șase pacienți vor începe o ședință ad-hoc de terapie în grup, în cursul căreia vor ajunge la cele mai trăsnite și totuși plauzibile concluzii. Comedia a ajuns un fenomen la nivel mondial, jucându-se de peste 12 ani în mai mult de 20 de țări cu casa închisă. De fapt, în lume, peste 100 milioane de persoane suferă de TOC – Tulburare Obsesiv Compulsivă – o tulburare de anxietate caracterizată de gânduri intruzive care produc frică, agitație, comportamente repetitive. 

Este vorba despre un spectacol care combină psihologia cu tuse de umor de bună calitate. 

Toi joi, la ora 19.00, Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A. P. Cehov” va spectacolul „Casa Bernardei Alba”, după piesa omonimă a lui Federico Garcia Lorca, în regia lui Evghenii Burlac.

 

 

img24003188

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!