ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Doi inspectori ai Biroului Vamal Sud, cercetați de CNA pentru corupere pasivă

10:57 | 10.05.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 10 mai. /MOLDPRES/. Doi inspectori vamali din cadrul Postului Cahul-Oancea al Biroului Vamal Sud au fost denunțați la Centrul Național Anticorupție (CNA) „pentru pretinderea mijloacelor financiare ilicite în procesul de vămuire a mărfurilor de import și export”, informează MOLDPRES.

Potrivit materialelor cauzei, inspectorii ar fi pretins și primit sistematic de la transportatorii de pasageri și colete mijloace bănești între 100 - 500 de euro, suma fiind stabilită în funcție de valoarea mărfurilor transportate.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală și a măsurilor speciale de investigații în cauza penală au fost documentate mai multe cazuri de pretindere, primire și transmitere, sub controlul CNA, a mijloacelor bănești, precum și a altor bunuri materiale.

Ofițerii CNA au descins astăzi cu percheziții la Postul vamal Cahul - Oancea, la domiciliile și automobilele bănuiților, de unde au ridicat mai multe probe.

Serviciul Vamal a precizat că a demarat o investigație internă și acordă întregul suport organelor competente în vederea elucidării tuturor circumstanțelor și atragerii persoanelor la răspundere în conformitate cu normele legale. „Conducerea Serviciului Vamal condamnă cu vehemență și nu tolerează acțiunile de corupție în cadrul instituției”, a precizat autoritatea.

Cercetările continuă sub conducerea procurorilor din cadrul Procuraturii municipiului Cahul.

img24003426

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!