ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Secretarul de stat al DRRM, Adrian Dupu: „Este pentru prima dată când miza alegerilor europarlamentare este atât de mare pentru R. Moldova”

13:58 | 10.05.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 10 mai. /MOLDPRES/. Este pentru prima dată când miza alegerilor europarlamentare este atât de mare pentru Republica Moldova, întrucât de rezultatele lor va depinde deschiderea negocierilor propriu-zise cu Uniunea Europeană. Declarația a fost făcută de Secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României, Adrian Dupu, la o emisiune televizată, informează MOLDPRES.

Oficialul român a specificat că la alegerile europarlamentare, cetățenii țării noastre pot să decidă cum va arăta viitorul Parlament European întrucât aceștia dețin cetățenia română și au dreptul să participe la alegeri.

„Este pentru prima dată când miza alegerilor europarlamentare este atât de mare pentru Republica Moldova pentru că Parlamentul care va fi ales pe 9 iunie, va decide soarta Republicii Moldova. Este foarte important ca cetățenii care au dreptul la vot să decidă cum va arăta viitorul Parlament European, cel care poate hotărî nu doar deschiderea negocierilor și integrarea în UE a Republicii Moldova. E clar că în următorii cinci ani se va decide acest lucru. În plus, numărul celor care pot să voteze este mai mare ca niciodată”, a spus Adrian Dupu.

Alegerile în Parlamentul European vor avea loc în perioada 6 - 9 iunie curent. Parlamentul este o autoritate legislativă a Uniunii Europene. Acesta este ales prin vot direct o dată la cinci ani. Împreună cu Consiliul Uniunii Europene, instituția exercită puterea legislativă a UE.

img24003433

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!