ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Putin l-a exclus pe Serghei Şoigu din noul guvern

10:53 | 13.05.2024 Categorie: Externe

Moscova, 13 mai. /MOLDPRES/. Actualul ministru rus al apărării Serghei Şoigu nu va mai face parte din noul guvern al premierului Mihail Mişustin, care va fi numit după ce Vladimir Putin a fost reînvestit în funcţie pentru un nou mandat prezidenţial, a anunţat Kremlinul duminică seară, scrie Reuters, citată de Agerpres și Moldpres.

Putin a nominalizat pentru funcția de ministru al apărării pe Andrei Belusov, un economist civil și fost vicepremier. Kremlinul a declarat că președintele rus dorește ca noul ministru al apărării să fie extrem de receptiv la inovație și la idei noi, motiv pentru care l-a ales pe Belusov, a precizat purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov.

Şoigu urmează să fie numit secretar al Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, poziție ocupată în prezent de Nikolai Patruşev, care la rândul său va fi transferat într-o nouă funcţie în cadrul complexului militar-industrial. Detaliile acestei noi funcții vor fi făcute publice în zilele următoare.

În același timp, generalul Valeri Gherasimov, șeful Statului Major al armatei ruse, va rămâne în funcția sa actuală.

Ministrul de externe Serghei Lavrov și șefii serviciilor de informații, respectiv directorul Serviciului Federal de Securitate (FSB), Alexander Bortnikov, și directorul Serviciului de Informații Externe (SVR), Serghei Narîşkin, își vor păstra de asemenea pozițiile.

img24003464

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!