ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Profesori și elevi din R. Moldova vor putea studia mai aprofundat limba germană, grație unui proiect

18:04 | 15.05.2024 Categorie: Cultură

Chişinău, 15 mai. /MOLDPRES/. Mai mulți profesori și elevi din diverse școli din R. Moldova vor avea  posibilitatea să studieze mai aprofundat limba germană grație proiectului DeutschMobil 2024. Ceremonia de semnare a acordului de finanțare a proiectului de promovare a limbii germane în Republica Moldova, a fost semnat astăzi în incinta Goethe-Zentrum Chișinău, informează MOLDPRES.

Acordul a fost semnat de către Corina Gîrlă, directorul Goethe-Zentrum/Centrul Cultural German AKZENTE din Chișinău și de către Peter Möller, directorul executiv al Fundației germane Eberhard-Schöck-Stiftung.

Solicitată de agenție, Corina Gîrlă a menționat că proiectul inițiat în anul 2016 de către Ambasada Republicii Federale Germania la Chișinău are drept scop promovarea limbii germane în școlile din Republica Moldova, oferirea de suport cadrelor didactice și îmbunătățirea calității predării acestei discipline.

„Ediția din acest an a proiectului, ca și edițiile anterioare, este realizată grație suportului financiar oferit de către reprezentanța diplomatică germană, dar și de Fundația Eberhard-Schöck-Stiftung. În cadrul acestui proiect intenționăm să dotăm cel puțin 17 școli/licee din Moldova cu manuale de limbă germană de ultimă generație, dar și pachete media și digitale adaptate studierii limbii germane. Școlile/liceele urmează a fi selectate în baza unui concurs anunțat deja public”, a precizat Corina Gîrlă

Potrivit sursei citate, Goethe-Zentrum își propune de asemenea să organizeze și instruiri pentru profesorii de limbă germană privind utilizarea pachetelor digitale ale manualelor de limbă germană și noilor metode didactice de predare a conținuturilor digitalizate.

La rândul său, Peter Möller, directorul executiv al Fundației germane Eberhard-Schöck-Stiftung a spus că instituția pe care o reprezintă activează mai bine de 10 ani în R. Moldova. „Noi avem și o direcție principală în care lucrăm – modernizarea învățământului profesional. De asemenea, în cadrul Fundației noastre mai avem și un Departament care se ocupă de promovarea și consolidarea poziției limbii germane atât în Germania, cât și peste hotare. În cadrul acestui Departament, noi susținem și promovăm limba germană prin astfel de proiecte – de a învăța și a răspândi limba germană peste hotare. Cunoașterea limbii germane contribuie la dezvoltarea relațiilor social-economice și culturale dintre țările noastre”, a subliniat Peter Möller.

În prezent, în cadrul Goethe-Zentrum/Centrul Cultural German AKZENTE anual, studiază limba germană circa 1000 de elevi, studenți și adulți.

img24003544

img24003544

img24003544

img24003544

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!