ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Treisprezece salvatori au devenit paramedici SMURD calificați

09:52 | 16.05.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 16 mai. /MOLDPRES/. Treisprezece salvatori din cadrul Direcției Regionale Căutare Salvare nr.1 din Chișinău a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au obținut calificarea de paramedici SMURD după absolvirea unui curs intensiv, comunică MOLDPRES.

Potrivit IGSU, cursul a fost organizat în incinta Direcției Regionale Căutare Salvare nr.1 din municipiul Chișinău. Programul cursului a inclus lecții teoretice și practice în domeniul acordării primului ajutor calificat.

Salvatorii au fost pregătiți pentru imobilizarea fracturilor, controlul sângerărilor și aplicarea pansamentelor, precum și pentru intervenția în cazul dezastrului și acordării primului ajutor în timpul misiunilor de descarcerare.

Conform datelor IGSU, peste 250 de salvatori au trecut cursul specializat pentru a deveni paramedici SMURD.

img24003562

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!