ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

„Noaptea Europeană a Muzeelor”, la cea de-a XX-a ediție, vine cu „multă lumină”

12:00 | 16.05.2024 Categorie: Cultură

Chişinău, 16 mai. /MOLDPRES/. Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală invită publicul, pe 18 mai, în intervalul orelor 10.00-22.00, la unul din cele mai importante evenimente din viața comunității mondiale a muzeelor – „Noaptea Europeană a Muzeelor”, informează MOLDPRES.

Inițiată de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța și patronată în prezent de Consiliul Europei, UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor, Noaptea Europeană a Muzeelor este un eveniment de succes, desfășurat la nivel internațional, care a ajuns la cea de-a XX-a ediție.

Potrivit unui comunicat de presă al instituției, cu o istorie bogată și o colecție impresionantă de bunuri culturale, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală își așteaptă vizitatorii să se alăture unei seri pline de aventuri culturale. În cadrul evenimentului, ei vor avea oportunitatea unică de a explora expoziții permanente și temporare.

Astfel. în cadrul acestei sărbători, publicul va avea ocazia să se delecteze cu un program divers: 10:00 – 18:00 Târgul Meșterilor Populari; 11:00 – 11:30 - Ansamblul folcloric „Dumbrăvița”, cu programul „Tradiții de primăvară”, conducător artistic Marina Dumbrăveanu, acompaniator Victor Dumbrăveanu; 11:40 – 12:00 Program muzical cu interpreta Marina Dumbrăveanu; 12:35 –­ 12:55 Ansamblul folcloric „Cimbrișor”, conducător artistic Tamara Vîrlan, Casa de Cultură Suruceni, raionul Ialoveni; 13:00 – 13:50 Orchestra de Fanfară, IP Liceul Teoretic „Natalia Dadiani”, conducător artistic Ion Cojocaru; 14:00 – 14:45 Lansarea coliței poștale „Ursul de Peșteră”, emisă de către ÎS Poșta Moldovei (Ursul de peșteră – exponat din patrimoniul Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală); 15:00 – 15:45 Ansamblul instrumental „Golden Brass”, IP Liceul Republican de Muzică „Ciprian Porumbescu”, conducător artistic Vladislav Hachi; 15:00 – 17:00 Tur ciclist cu biciclete din colecția lui Vasile Fotescu, președintele Clubului Cicliștilor din Moldova; 16:00 – 16:45 Program muzical la cobză, Victor Botnaru, lector universitar, Maestru în Artă, împreună cu discipolii de la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice.

La ora 17.00, va fi vernisată expoziția de caricatură, cu genericul „De râs și de plâns”, autor Anatol Fornea, jurnalist; iar la ora 17.40 - 18.10 va avea loc un recital muzical cu interpretul Vasile Fotescu, la 19.00 – un program muzical cu Diana Pașcan & Adrian Sîrbu, muzică pop și chitară.

Noaptea Europeană a Muzeelor la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală va culmina cu un concert pe ritmuri de rock alternativ, oferit de trupele Vespa și Hypnotical.

img24003574

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!