ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CSM a admis dosarele a cinci judecători pentru CSJ

12:50 | 16.05.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 16 mai. /MOLDPRES/. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a declarat astăzi admisibile cinci dosare ale candidaților la funcția de judecător al Curții Supreme de Justiție (CSJ), comunică MOLDPRES.

Astfel, Plenul CSM a declarat admisibile dosarele candidaților Viorica Puică, Stella Bleșceaga, Aurelia Cazacliu, Diana Stănilă și Stela Procopciuc pentru ocuparea funcției de judecător al CSJ.

CSJ este instanța judecătorească supremă care asigură aplicarea corectă și uniformă a legislației de către toate instanțele judecătorești, soluționarea litigiilor apărute în cadrul aplicării legilor, garantează responsabilitatea statului față de cetățean și a cetățeanului față de stat. Acesta are un președinte, doi vicepreședinți și 30 de judecători. Fiecare judecător al CSJ este asistat de trei asistenți judiciari.

img24003579

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!