ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Dorin Recean, în discuții cu cetățenii din Gura Bâcului: „Guvernul construiește Moldova europeană în toate localitățile”

13:59 | 16.05.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 16 mai. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Dorin Recean și-a început vizita de lucru în raionul Anenii Noi, la piața din satul Gura Bâcului, unde, în fiecare zi de joi, vin vânzători din localitățile învecinate și din stânga Nistrului. Șeful Executivului a discutat cu cetățenii despre proiectele implementate de autorități, provocările cu care se confruntă oamenii și sugestiile pe care le au pentru guvernare, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare a Guvernului.

Totodată, discuțiile cu cetățenii din Gura Bâcului au vizat procesul de integrare europeană și pașii pe care trebuie să-i urmeze Republica Moldova pentru atingerea acestui obiectiv. Oamenii au menționat că sprijină parcursul european al țării noastre și au accentuat importanța mobilizării pentru participarea la referendumul de susținere a integrării europene, subliniind că aceasta este esențială pentru creșterea economică, asigurarea păcii și a stabilității în Republica Moldova.

La rândul său, premierul Dorin Recean a declarat că implementarea proiectelor finanțate de Uniunea Europeană deja contribuie la dezvoltarea economică și la crearea noilor oportunități pentru cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului. 

„Guvernul construiește Moldova europeană în toate localitățile: modernizăm educația, îmbunătățim serviciile publice, atragem investiții, creăm noi locuri de muncă, renovăm infrastructura și creștem, astfel, calitatea vieții cetățenilor noștri”, a afirmat șeful Executivului. 

Satul Gura Bâcului este membru al celui mai mare proiect de amalgamare voluntară, format împreună cu localitățile Telița, Calfa și Roșcani. Potrivit premierului, odată unite,  aceste localități vor crea o singură administrație publică mai eficientă și vor putea beneficia de mai multe fonduri europene, pentru a oferi cetățenilor condiții bune de trai. 

img24003591

img24003591

img24003591

img24003591

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!