ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost lansat concursul pentru finanțarea proiectelor de editare a cărții naționale în străinătate

14:42 | 16.05.2024 Categorie: Cultură

Chişinău, 16 mai. /MOLDPRES/. Ministerul Culturii a lansat astăzi concursul pentru finanțrea din bugetul de stat a proiectelor pentru traducere/editare a cărții naționale în străinătate pentru anul 2024, informează MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat de presă al instituției, bugetul total pentru finanțarea proiectelor pentru traducere/editare a cărții naționale în străinătate în anul 2024 este de 1 mln de lei. Valoarea totală acordată unui proiect de traducere/editare este de până la 300 mii lei.

Sunt eligibile pentru a fi finanțate următoarele genuri de carte: ficțiune (proză, poezie, dramaturgie); nonficțiune (reportaj, memorii, jurnal, biografii și autobiografii, eseu); cărți de istorie (în special cele care vizează istoria Basarabiei); albume; cărți pentru copii și adolescenți; benzi desenate; antologii de poezie, proză, dramaturgie. Ministerul precizează că sunt eligibile pentru finanțare atât cărțile tipărite, cât și cărțile în format electronic. 

 

 

img24003593

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!