ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost prezentat Programul de management durabil al substanțelor chimice în R. Moldova pentru anii 2023-2030

09:30 | 17.05.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 17 mai. /MOLDPRES/. Republica Moldova va avea un Program de management durabil al substanțelor chimice (MDSC) pentru anii 2023-2030, care stabilește obiectivele și prioritățile naționale pentru valorificarea sistemului de gestionare a substanțelor chimice, de la import sau producere până la depozitare, transportare, utilizare și eliminare sau valorificare a substanței. Acesta a fost prezentat ieri, în cadrul seminarului de încheiere a proiectului cu privire la gestionarea substanțelor chimice și deșeurilor în Republica Moldova, implementat de A.O. Asociația Experților „ProMediu”, cu sprijinul financiar al Programului Națiunilor Unite pentru Mediu, transmite MOLDPRES. 

Unul din obiectivele programului constă în promovarea bunei guvernări și stabilirea platformelor de coordonare a gestionării durabile a substanțelor chimice și deșeurilor în conformitate cu abordarea strategică în domeniul managementului internațional al substanțelor chimice (SAICM) post 2020 în R. Moldova.

Potrivit lui Grigore Stratulat, secretar de stat la Ministerul Mediului, prin intermediul acestui proiect, Republica Moldova își întărește poziția în domeniul managementului substanțelor chimice și deșeurilor. „Rezultatele acestui proiect contribuie la protecția mediului înconjurător și promovarea sănătății populației țării”, a relevat Stratulat.

Participanții la seminar, reprezentanți ai instituțiilor de mediu din Republica Moldova, ai societății civile, mediului academic și de afaceri, au discutat rezultatele și impactul proiectului, subliniind importanța cooperării între instituțiile guvernamentale, societatea civilă, mediul academic și de afaceri pentru o gestionare responsabilă a substanțelor chimice.

img24003617

img24003617

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!