ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 300 de elevi din Leova au învățat să acorde primul ajutor premedical

10:42 | 17.05.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 17 mai. /MOLDPRES/. Peste 300 de elevi din raionul Leova au beneficiat de instruiri în domeniul acordării primului ajutor premedical. Activitățile s-au desfășurat în cadrul evenimentului „Ziua ușilor deschise”, organizat de IGSU în localitățile Cazangic și Sărăteni, comunică MOLDPRES.

Potrivit IGSU, ieri angajații Centrului Republican de Instruire al DSE Cahul și paramedicii SMURD au desfășurat o serie de activități educaționale și demonstrative, concentrându-se pe instruirea în acordarea primului ajutor premedical, dar și prevenirea riscurilor în rândul tinerii generații.

Activitățile au fost cu un accent deosebit pe acțiunile necesare de întreprins în caz de stop cardio-respirator, obstrucție acută a căilor respiratorii, fracturi, arsuri, hemoragii, dar și intoxicații.

De asemenea, paramedicii SMURD au demonstrat tehnicile de intervenție pentru salvarea persoanelor inconștiente, dar și principalele acțiuni de prim ajutor în caz de înec.

Un moment special al evenimentului a fost simularea unor situații de urgență, unde participanții au avut oportunitatea de a exersa pe manechine tehnicile de resuscitare și de salvare a vieților omenești.

Conform IGSU, astfel de activități reprezintă un prilej de consolidare a comunității și de conștientizare a importanței pregătirii populației pentru reacționarea corectă în caz de situații excepționale.

img24003623

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!