ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mașini dezasamblate și piese de contrabandă de peste 14 mln lei au fost ridicate de oamenii legii de la membrii unui grup criminal

10:55 | 17.05.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 17 mai. /MOLDPRES/. Polițiștii de frontieră și procurorii din cadrul PCCOCS, au anunțat astăzi încă o captură de mașini dezasamblate și piese de contrabandă, de circa 14.000.000 lei, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor preliminare, membrii acestui grup infracțional ar fi în cârdășie cu alți suspecți reținuți anterior pentru infracțiuni similare.

Recent oamenii legii au efectuat percheziții în afara capitalei de unde au fost ridicate peste 100 de mașini în proces de dezasamblare, cu semnele de marcaj radiate artizanal, unele din ele fiind anunțate în căutare de autoritățile naționale și Interpol. De asemenea, este de menționat că un număr de peste 10 mașini nu figurează ca introduse și înregistrate în Moldova. Suplimentar, au fost ridicate și numere de înmatriculare a automobilelor din diferite țări, precum și un număr impunător de piese, de diferite categorii.

Și de la domicilii suspecților polițiștii au ridicat 15.000 euro și 140.000 lei, care ar proveni din această activitate ilegală investigată; telefoane mobile, acte de proprietate a unui număr mare de imobile și loturi de pământ din suburbiile capitalei.

În urma descinderilor a fost reținut un bărbat de 30 de ani originar din regiunea de Sud a Moldovei. De asemenea, au fost identificați alți doi complici ai grupului infracțional cu vârstele de peste 20 de ani, cu care bănuitul vizat de percheziții dirija. Investigațiile în privința acestuia și altor membri ai grupului infracțional continuă.

Atât mașinile în proces de dezasamblare, cât și cele ce urmau să fie dezasamblate, piese de schimb și banii ridicați au fost indisponibilizați în calitate de probe ale dosarului penal.

img24003625

img24003625

img24003625

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!