ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Intensificarea relațiilor moldo-germane a fost discutată la Berlin

13:06 | 17.05.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 17 mai. /MOLDPRES/. Un grup de deputate din Parlamentul Republicii Moldova s-au aflat, în perioada 14-16 mai, într-o vizită de lucru la Bundestagul german. Parlamentarele au avut întrevederi cu mai mulți oficiali printre care vicepreședinta Bundestagului german Katrin Göring-Eckardt, comunică MOLDPRES.

Din delegație au făcut parte președinta Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Federală Germania, Mariana Lucrețeanu, președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Ina Coșeru, și vicepreședinta Comisiei drepturile omului și relații interetnice, Natalia Davidovici.

În cadrul vizitei deputatele au discutat cu vicepreședinta Bundestagului german Katrin Göring-Eckardt, președintele Comisiei pentru afaceri externe din Bundestag, Michael Roth, președintele Comisiei pentru afaceri europene, Anton Hofreiter, directorul adjunct al Bundesratului german, Georg Kleemann, cu mai mulți parlamentari.

De asemenea, pe agenda vizitei s-au regăsit întrevederea cu ministrul de stat la Ministerul Federal de Externe, Tobias Lindner, precum și discuții cu reprezentanți ai unor importante think tank-uri care promovează democrația.

Discuțiile s-au axat pe oportunitățile de intensificare a relațiilor dintre Republica Moldova și Republica Federală Germania în mai multe domenii-cheie, precum și suportul acordat de autoritățile de la Berlin în parcursul european al țării noastre. „Germania susține obiectivul Republicii Moldova de stabilizare și dezvoltare pe termen lung prin reforme durabile care promovează democrația și statul de drept. Ne propunem să trecem de la abordarea de vecinătate, tipică Parteneriatului Estic, la perspectiva unui viitor membru al Uniunii Europene”, a accentuat președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Ina Coșeru.

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Parlamentului, cheltuielile de cazare, de transport în Germania și de traducere au fost suportate de Parlamentul Federal German.

img24003635

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!