ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Satul Văleni din Cahul, marele câștigător al distincției speciale „Destinația Anului în Republica Moldova”, la un concurs desfășurat în România

09:20 | 23.05.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 23 mai. /MOLDPRES/. Satul Văleni din Cahul a fost desemnat marele câștigător al distincției speciale „Destinația Anului în Republica Moldova”, în cadrul unui concurs desfășurat în România. Totodată, Lunca Prutului de Jos a ocupat locul II la categoria „Cea mai bună promovare”, transmite MOLDPRES.

Anul acesta, pentru prima dată, reprezentanți ai Republicii Moldova au avut oportunitatea de a participa la concursul „Destinația Anului 2024”, alături de obiective turistice din România. Gala „Destinația Anului 2024” a avut loc la București, la Ateneul Român.

Participarea la eveniment contribuie la creșterea vizibilității țării noastre ca destinație turistică, la promovarea obiectivelor și a produselor turistice pe piața din România, care este una din piețele țintă în atragerea turiștilor. Activitatea se încadrează în acțiunile de promovare a Republicii Moldova ca destinație turistică, precum și în obiectivul comun de sporire a fluxului de turiști.

În anul 2023, satul Văleni a primit titlul „Best Tourism Villages”, fiind cel mai prestigios premiu la nivel global pentru turismul rural, în cadrul concursului internațional organizat de UN Tourism. Localitatea dispune de un patrimoniu cultural și resurse naturale deosebite, care păstrează și promovează valorile, produsele și stilul de viață rural și comunitar, având angajamente clare de sustenabilitate și inovații în toate aspectele sale. De asemenea, acesta are la dispoziție o rețea de pensiuni turistice și case rurale, fiind unica localitate din Republica Moldova unde există un muzeu al pâinii.

De cealaltă parte, Lunca Prutului de Jos, la fel dispune de un potențial turistic enorm, fiind prima destinație din Republica Moldova unde este pilotată Organizația de Management a Destinației Locală. Zona se bucură de o rețea foarte bună de unități de cazare în mediul rural, vinării și crame, ateliere meșteșugărești și gastronomice etc. Însă, cel mai important obiectiv turistic rămâne a fi Rezervația Biosferei „Prutul de Jos”, o arie naturală cu specii de plante și animale rare.

img24003796

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!