ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Proiectul AGGRI: 31 de cereri depuse și peste 21 milioane de dolari solicitați sub formă de grant

10:39 | 23.05.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 23 mai. /MOLDPRES/. Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) a încheiat procesul de recepționare a cererilor pentru granturile oferite în cadrul primului apel al proiectului AGGRI. Astfel, în perioada 15 ianuarie - 17 mai 2024, au fost depuse 31 de dosare de solicitare a granturilor de către fermierii din sectorul zootehnic, specializați în creșterea bovinelor pentru lapte. Valoarea totală a granturilor solicitate depășește 21 milioane de dolari, iar valoarea totală a investițiilor propuse se ridică la peste 47 milioane de dolari, transmite MOLDPRES.

„Este pentru prima dată când o măsură a reușit să epuizeze fondurile printr-un singur apel. Acest lucru a fost posibil datorită colaborării dintre minister cu asociațiile profesionale pentru a pune la punct fiecare detaliu”, a afirmat vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare.

Valoarea maximă a unui grant este de 1 milion de dolari, dar nu mai mult de 50% din valoarea investiției eligibile. Printre investițiile eligibile se numără construcția sau modernizarea exploatațiilor zootehnice, dotarea exploatațiilor cu tehnică sau utilaje, dotarea exploatațiilor cu unitate de procesare a furajelor, achiziționarea animalelor de prăsilă, investiții în eficiența energetică a exploatației.

În perioada următoare, Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură va efectua controlul administrativ al cererilor depuse și ulterior le va transmite Comisiei de evaluare și selectare. Granturile vor fi acordate fermierilor care vor acumula cel mai mare punctaj, în baza unui concurs.

img24003802

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!