ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

FOTO O nouă Secție de Terapie Intensivă, inaugurată la  Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”

20:13 | 24.05.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 24 mai. /MOLDPRES/. Secția Terapie Intensivă Chirurgie Septică a fost inaugurată astăzi la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, după reparație capitală. Costul proiectului de renovare și dotare cu echipamente de ultimă generație a constituit circa 25 de milioane de lei, transmite MOLDPRES. 

Potrivit Ministerului Sănătății, secția va activa pe 10 paturi și va acorda asistență medicală celor mai gravi pacienți din toată țara, care vor beneficia de îngrijiri medicale inclusiv după intervenții chirurgicale şi în cazul diferitor patologii septice, precum infecții purulente, pneumonii septice, plăci deschise, otite, gangrene etc. Pentru a diminua riscul transmiterii infecțiilor, secția dispune de boxe cu paturi separate pentru pacienții care necesită izolare și îngrijiri speciale, dar și de o sală de pansamente.

Reparația capitală a Secției Terapie Intensivă Chirurgie Septică a fost realizată în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19” în Republica Moldova, gestionat de Ministerul Sănătății. 

Pentru modernizarea infrastructurii Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga” și dotarea cu dispozitive medicale de înaltă performanță, Ministerul Sănătății, atât din surse proprii, cât și cu suportul partenerilor externi, a investit în ultimii doi ani circa 40 de milioane de lei.

 

img24003875

img24003875

img24003875

img24003875

img24003875

img24003875

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!