ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, vine miercuri la Chișinău cu un pachet de sprijin pentru Republica Moldova

12:32 | 27.05.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 27 mai. /MOLDPRES/. Secretarul de Stat al Statelor Unite ale Americii, Antony Blinken, va veni cu un pachet de sprijin pentru Republica Moldova în timpul vizitei sale la Chișinău, preconizată pentru ziua de miercuri, 29 mai curent. Anunțul a fost făcut astăzi de vicepremierul Mihai Popșoi, ministru al Afacerilor Externe, în timpul unor declarații de presă, informează MOLDPRES.

Oficialul a subliniat că venirea lui Antony Blinken în Republica Moldova reprezintă un demers de sprijin politic la un nivel extrem de înalt și o dovadă a relațiilor strânse cu SUA.

„Vizita secretarului de stat Blinken este mereu așteptată în Republica Moldova. Aceasta reprezintă un semnal puternic de sprijin politic și financiar care va ajuta Republica Moldova și cetățenii țării. Conținutul pachetului acordat îl va anunța domnul Blinken. Contăm mult pe sprijinul american, care a fost mereu cât se poate de generos”, a remarcat Mihai Popșoi.

Secretarul american de stat, Antony Blinken, urmează să efectueze miercuri o vizită în Republica Moldova. Agenda include întrevederi cu șefa statului Maia Sandu, prim-ministrul Dorin Recean, precum și alți oficiali din țara noastră.

img24003909

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!