ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

BTA: Rămășițele Regelui Ferdinand I al Bulgariei au fost aduse la Sofia

19:02 | 29.05.2024 Categorie: Externe

Sofia, 29 mai. /MOLDPRES/. Sicriul cu rămășițele pământești ale Regelui Ferdinand I (care a domnit între 1887-1918) a fost plasat în holul central al Palatului Regal Vrana de la periferia Sofiei, scrie BTA, citată de MOLDPRES.

Rămășițele au fost transportate la palatul regal într-o procesiune funerară care a început de la intrarea principală a parcului, după ce dricul cu rămășițele Regelui Ferdinand I a sosit de la Aeroportul Sofia, unde au fost aduse din Germania cu o aeronavă militară.

La ceremonia de comemorare au participat fostul președinte al Bulgariei (2012-2017) Rosen Plevneliev, primarul Sofiei Vassil Terziev, consilieri municipali din Sofia, politicieni, personalități publice, jurnaliști și cetățeni.

După abdicarea în favoarea fiului său Boris III, în octombrie 1918, Ferdinand a trăit în exil în Germania și a murit în orașul bavarez Coburg pe 10 septembrie 1948, la vârsta de 87 de ani. El a fost depus într-un sarcofag temporar în fața mormântului părinților săi în cripta Bisericii Sf. Augustin din Coburg. Ultima sa dorință a fost să fie înmormântat în Bulgaria.

Luni, în carul unei slujbe religioase, locuitorii din Coburg și-au luat rămas bun de la rămășițele Regelui Ferdinand I înainte ca acestea să fie aduse la Sofia.

img24004020

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!