ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

FOTO La Moldexpo a fost deschisă Expoziția-festival internațională de mărfuri și servicii pentru copii „Kid’s Expo”

17:51 | 30.05.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 30 mai. /MOLDPRES/. Expoziția-festival internațională de mărfuri și servicii pentru copii și viitoarele mame „Kid’s Expo” a fost inaugurată astăzi la Centrul Internațional de Expoziții „Moldexpo” din capitală. Evenimentul va fi deschis până duminică, 2 iunie. Acesta este organizat în contextul finalizării anului școlar și a Zilei Internaționale a Copilului, marcată pe 1 iunie, transmite MOLDPRES.

Evenimentul se desfășoară în pavilionul nr.2 și spațiile deschise ale Moldexpo. Intrarea este liberă. Potrivit organizatorilor, cea de-a XIII-cea ediție a Kid’s Expo surprinde cu activități noi și format extins, pe două segmente: oferta expozițională și programul conex.

Vizitatorii pot găsi la expoziție haine și accesorii pentru copii și femei însărcinate, produse alimentare și dietetice pentru cei mici, băuturi, dulciuri și înghețată; bunuri și servicii pentru îngrijirea nou-născuților; cosmetice şi produse de igienă pentru copii; jocuri și jucării, literatură; mobilier și accesorii pentru camerele copiilor, lenjerie de pat și multe altele.

Prezent la inaugurarea expoziției, deputatul Radu Marian, a afirmat că, în prezent, copii au mai multe oportunități și i-a îndemnat să profite de acestea. „Exprim felicitări copiilor, pentru că voi, atunci când o să ajungeți la majorat, o să fiți cetățeni ai Uniunii Europene. Noi, politicienii de azi, vă asigurăm că o să  îndeplinim acest obiectiv. Vrem să aducem Europa acasă pentru ca părinții și copii să se bucure de un viitor cât mai frumos în pace și armonie”, a opinat deputatul.

Secretarul de stat al Ministerului Educației și Cercetării, Valentina Olaru, a menționat că teritoriul Moldexpo va fi în următoarele zile „o lumea copilăriei”, în care vor fi organizate ateliere, spectacole, activități pentru dezvoltare personală. „Vă încurajez să participați la ele. Felicit toți copii cu sfârșitul anului școlar. Vă doresc o vacanță frumoasă și mult succes celor care sunt în prag de examene”, a menționat Valentina Olaru. 

Directorul general al Moldexpo, Zinaida Popa, a declarat că ediția din acest an include în premieră Festivalul lecturii care presupune întâlniri cu scriitorii, lansări de cărți, o varietate impresionantă de literatură, propuse în standurile editurilor și librăriilor. „În aceste patru zile de expoziție, vrem să vă oferim oportunitatea să renunțați la gadgeturi și să savurați viața. Aveți niște oportunități excepționale, aveți la un click distanță informații pentru care noi trebuia să mergem pe la biblioteci. În cadrul expoziției, vom avea și un flash-mob - vom citi cu toții timp de 15 minute, și maturii și cei mici”, a conchis Zinaida Popa.

Expoziția include și o serie de ateliere de creație, pe diverse teme: „La școala iepurașilor” (desen, puzzle de lectură după poezia lui Grigore Vieru), „Citim și desenăm fabulele lui Alecu Donici” (desen, lectură, caligrafie), organizate cu suportul Muzeului Național al Literaturii Române. În fiecare zi de expoziție, vor evolua colective de copii din centre de creație, care vor prezenta programe de cântece, dansuri, scenete teatrale.

Un spectru variat de activități interactive pentru educația și inițierea copiilor în materie de securitate vor desfășura subdiviziunile structurale ale Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova. Totodată, copiii vor putea participa la concursuri cum ar fi „Starturi vesele”, organizate de Fundația caritabilă pentru copii “Clipa Siderală”. Teatrul Republican de Păpuși „Licurici” va prezenta în derulare, pe parcursul expoziției, spectacolul „Aventurile unui Licurici”. Spațiile au fost amenajate cu tobogane, diverse instalații de distracții pentru copii, terenuri de joacă.

img24004055

img24004055

img24004055

img24004055

img24004055

img24004055

img24004055

img24004055

img24004055

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!