ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Vladimir Bolea: „Asocierea este esențială pentru dezvoltarea durabilă a agriculturii în R. Moldova”

17:25 | 30.05.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 30 mai. /MOLDPRES/. Vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare, a avut astăzi la Soroca o întâlnire cu fermierii din regiune, pentru a discuta viziunile privind dezvoltarea sectorului agricol din Republica Moldova, punându-se accent pe asocierea agricultorilor, transmite MOLDPRES.

Potrivit oficialului, asocierea agricultorilor este esențială pentru dezvoltarea durabilă a agriculturii în ţara noastră. „Prin apartenența la Camerele Agricole și la asociațiile profesionale, agricultorii vor beneficia de suport, acces la fonduri și o reprezentare corespunzătoare a intereselor lor. Aceste măsuri vor contribui la reducerea decalajului dintre agricultorii mari și cei mici, asigurând o distribuție mai echitabilă a resurselor și subvențiilor”, menționează ministrul.

Ministrul şi-a exprimat convingerea că aceste reforme vor transforma agricultura moldovenească, făcând-o mai competitivă și mai sustenabilă, în beneficiul tuturor agricultorilor din țară.

Potrivit unui proiect de lege aprobat de Guvern în primăvara anului curent, în Republica Moldova vor fi create camere agricole - un sistem instituțional care va contribui la realizarea priorităților de dezvoltare a sectorului agrar și a mediului rural. Camerele agricole vor fi organizații cu caracter consultativ, prin intermediul cărora va fi instituționalizat dialogul dintre fermieri și autoritățile publice cu competențe în domeniul agricol, precum și dintre celelalte autorități ale administrației publice centrale și locale, pe domeniile lor de competență.

img24004059

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!