ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un Centru tehnico-didactic în mecanică a fost construit la Colegiul Agricol din Soroca

16:46 | 30.05.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 30 mai. /MOLDPRES/. Lucrările de construcție și dotare a Centrului tehnico-didactic în mecanică agricolă de la Colegiul Tehnic Agricol din Soroca au fost finalizate, cu o investiție totală de 787 mii euro. Centrul, inaugurat astăzi, este echipat cu dispozitive moderne, necesare pentru pregătirea practică a elevilor și a agenților economici din regiune, transmite MOLDPRES.

„Suntem martorii unui moment important în eforturile Guvernului de a dezvolta educația în Republica Moldova. Educația este fundamentul dezvoltării armonioase a statului nostru, iar investițiile în acest sector sunt esențiale pentru viitorul Moldovei. Acest centru, dotat cu echipamente agricole moderne, va oferi studenților noștri posibilitatea de a învăța tehnologii de ultimă generație, pregătindu-i pentru a deveni specialiști calificați în domeniul agricol”, a declarat la eveniment vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare.

În cadrul acestui centru, peste 440 de elevi vor beneficia de condiții moderne de studiu, care respectă standardele europene de calitate și corespund cerințelor curriculare actuale.

Investiția de 787 mii euro a fost realizată de către Guvernul Republicii Moldova, cu sprijinul Băncii Europene de Investiții, în cadrul proiectului "Livada Moldovei", inițiat de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.

Colegiul Tehnic Agricol din Soroca va beneficia și de un al doilea proiect investițional, în valoare de 168 mii euro, destinat modernizării și dotării suplimentare a Centrului tehnico-didactic în mecanică agricolă.

 

 

img24004060

img24004060

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!