ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Profesorul universitar Ion Gagim își sărbătorește cea de-a 70-a aniversare

08:38 | 31.05.2024 Categorie: Cultură

Chişinău, 31 mai. /MOLDPRES/. Profesorul universitar, muzicologul Ion Gagim, membru corespondent al Academiei de Științe a Moldovei, Maestru în Artă, deținător al Ordinului de Onoare, își sărbătorește astăzi cea de-a 70-a aniversare, informează MOLDPRES.

Ion Gagim s-a născut la 31 mai 1954 în satul Onișcani, raionul Călărași. După absolvirea Școlii Pedagogice din Călărași, Ion Gagim, este admis la Institutul Pedagogic de Stat „Alecu Russo”, la secția „Pedagogie muzicală”. Aici s-a inclus activ în lucrul de cercetare științifică, participând și prezentând referate la conferințe științifice studențești republicane și în afara hotarelor țării. În anul 1980, după absolvire, ocupă postul de lector la Catedra „Pregătire metodică și instrumentală a profesorilor de muzică”.

În anul 2004 i se conferă titlul de doctor habilitat în pedagogie, în urma susținerii tezei „Fundamentele psihopedagogice și muzicologice ale educației muzicale”. Este autor a peste 40 de cărți și a peste 170 de studii și articole științifice în domeniul muzicologiei, filosofiei și psihologiei muzicii.

img24004073

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!